Lokalne vijesti

KSB: Priručnik za borbu protiv prosjačenja i nasilja nad djecom

Priručnik o postupanju profesionalaca u slučajevima prosjačenja i nasilja nad djecom u Srednjobosanskoj županiji trebao bi omogućiti zajedničko djelovanje institucija u suzbijanju ovog problema, rečeno je danas u Travniku tijekom predstavljanja Priručnika koji je objavila Udruga socijalnih radnika SBŽ-a.

Predsjednica Udruge Indira Mehić-Čejvan kazala je da prosjačenje i nasilje nad djecom predstavlja veliki problem u SBŽ-u, kao i cijeloj BiH, naglašavajući kako će Priručnik okupiti sve nadležne institucije u borbi protiv ovog problema.

– Priručnik je putokaz kako, kada, i koja institucija treba djelovati kad su u pitanju prosjačenje i nasilje nad djecom. Cilj nam je da zajedničkim snagama probamo smanjiti broj slučajeva prosjačenja i nasilja nad djecom – kazala je Mehić-Čejvan novinarima. Iako ne postoje statistički podaci o broju slučajeva prosjačenja i nasilja nad djecom u SBŽ-u, Mehić-Čejvan je istaknula da postoji dovoljno razloga da se sve institucije udruže i zajednički bore protiv ovog problema.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend