Lokalne vijesti

KSB: Izdana četiri prekršajna naloga u iznosu od po 2.500,00 KM

Vlada Kantona Središnja Bosna je danas na 23. izvanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvješća Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog stožera Ministarstva gospodarstva i Kantonalnog stožera civilne zaštite.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike upoznao je Vladu KSB da je 720 aktivnih rješenja za izolaciju, za 3017 osoba je isteklo rješenje o samoizolaciji, što znači da je za 3737 osoba bilo izdano rješenje za samoizolaciju.
Vlada KSB je dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne politike za pripremu Odluke o određivanju dodatne tri lokacije na području KSB za karantenu osoba koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu.
Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o raspodjeli lijekova zdravstvenim ustanovama (bolnicama). Zavod za javno zdravstvo KSB će pratiti potrošnju i prema potrebi vršiti preraspodjelu sukladno iskazanim potrebama.

Krizni stožer Ministarstva gospodarstva obavijestio je Vladu da je inspekcija stalno prisutna na terenu i da se propisane mjere poštuju. Redovito se vrši kontrola marži po Odluci Vlade Federacije BiH, kojom je utvrđena mjera neposredne kontrole cijena na području Federacije BiH. Izvršeno je šest inspekcijskih nadzora i izdana četiri prekršajna naloga u iznosu od po 2.500,00 KM. Također, Ministarstvo gospodarstva je upoznalo Vladu KSB da se 1904 osobe od 29. veljače 2020. godine, nalaze na Evidenciji nezaposlenih osoba.

Kantonalni stožer civilne zaštite je informirao Vladu KSB da se 41 osoba nalazi u objektima koji su predviđeni za karantenu na području KSB.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend