Lokalne vijesti

KSB: Aktivnosti Civilne zaštite u protekla 24 sata

Kantonalni operativni centar Civilne zaštite objavio je dnevnu informaciju, koja se odnosi na protekla 24 sata (od 13. travnja do 14. travnja 2020. godine).

U informaciji navode kako se, temeljem Naredbe br. 120 vrši prijevoz – pratnja i smještaj osoba koja imaju rješenja o karanteni na području Kantona Središnja Bosna.

Kontinuirano se provode aktivnosti na sprječavanju širenja korona virusa na području KSB, te se postupa postupa po naredbama i preporukama FSCZ i KSCZ.

Kontrolu izvršenja naredbi vrše nadležni organi i MUP KSB.

Ranije upućen Zahtjev za angažiranje helikoptera OS za gašenje požara u općini Gornji Vakuf – Uskoplje odgođen je, jer je taj požar stavljen pod kontrolu i pomoć više nije potrebna.

                                                              POŽARI

Općina Gornji Vakuf – Uskoplje: Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice gasili su požar u naselju Seferovići – divlja deponija i požar u rejonu Podovi. Požari su ugašeni.

Općina Jajce: Vatrogasci TVJ-e Jajce imali su dvije intervencije na gašenju požara suhe trave i niskog raslinja u naseljima Grdići i Bile. Požari ugašeni.

Općina Vitez: Dobrovoljno vatrogasno društvo Vitez gasilo je požar niskog raslinja u mjestu Dubravica. Požar ugašen.

Općina Bugojno: Vatrogasci Vatrogasnog društva Bugojno imali su dvije intervencije na gašenju požara suhe trave u naselju Gredine i u blizini benzinske crpke MGM-Vrbanja. Požari su ugašeni.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend