Lokalne vijesti

KSB: 1 921 osoba u samoizolaciji, 6 slučajeva kršenja, jedna osoba prisilno smještena u samoizolaciju

Vlada KSB je na 12. izvanrednoj sjednici razmatrala i usvojila Izvješća Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Kriznog stožera Ministarstva gospodarstva i Kantonalnog stožera civilne zaštite.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike je obavijestio Vladu da se na razini Ministarstva unutarnjih poslova uspostavljena aplikacija, donosno registar izdanih rješenja zbog lakšeg praćenja i suradnje između institucija.

Također, Vlada KSB je obaviještena da je iz ranijih projekata suradnje s UNDP-om preostalo još 14.050,00 KM neutrošenih sredstava koja će se također usmjeriti za nabavku medicinske opreme. Vlade KSB je dala suglasnost da se nabavi putem UNDP-a što više opreme za bolnice i domove zdravlja na području KSB.

Epidemiološka situacija u KSB je poprilično stabilna, nema novoobojelih i prati se stalno. Građane su zamolili da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje je Federalni stožer civilne zaštite i Kantonalni stožer civilne zaštite izdao.

U posljednja 24 sata, 1921 osoba se nalazi u samoizolaciji, od toga bilo je 6 kršenja samoizolacije, dok je jedna osoba prisilno smještena u samoizolaciju i izdani su prekršajni nalozi. Također, za 70 osoba je istekla mjera samoizolacije.

Razgovaralo se i usklađivanju procedure izdavanja recepata za osobe koje moraju primajti redovnu terapiju. U tom smislu, Zavod za zdravstveno osiguranje će detaljno izraditi proceduru i dostaviti je javnosti.

“Još jednom molimo sve građane da se pridržavaju izdanih mjera i preporuka od strane nadležnih organa!”, poručeno je s 12. izvanredne sjednice Vlade KSB.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend