Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Volimo ih pečene, kuhane, pržene… Recepata je nebrojeno.
Mi vam donosimo recept za pečeni krumpir s češnjakom i limunom. Iako se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo da su ovi krumpiri toliko jednostavni za napraviti i toliko su ukusni da ne biste trebali čekati niti minutu da ih pripremite.
Sastojci:
8 žlica maslaca
1 kg krumpira
1 žlica maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
2 limuna
1 žličica soli
2 žlice nasjeckanih svježih listova origana
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Otopiti maslac u većoj zdjeli.
Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm.
Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka.
Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati.
Višak tekućine ocijediti.
Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Krumpir rasporediti u jednom sloju.
Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta)
U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.
Dobar tek!
(gastro.24sata.hr)