Krumpira nikad dosta: Ispeci ga s limunom i češnjakom

Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Volimo ih pečene, kuhane, pržene… Recepata je nebrojeno.

Mi vam donosimo recept za pečeni krumpir s češnjakom i limunom. Iako se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo da su ovi krumpiri toliko jednostavni za napraviti i toliko su ukusni da ne biste trebali čekati niti minutu da ih pripremite. 

Sastojci:

8 žlica maslaca

1 kg krumpira

1 žlica maslinovog ulja

4 režnja češnjaka

2 limuna

1 žličica soli

2 žlice nasjeckanih svježih listova origana

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

Otopiti maslac u većoj zdjeli.

Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm.

Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine.

Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka.

Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati.

Višak tekućine ocijediti.

Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Krumpir rasporediti u jednom sloju.

Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta)

U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.

Dobar tek!

(gastro.24sata.hr)