Vijesti iz BiH

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva ponovno uputio apel građanima

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje mjera osobne zaštite i preporuka.

Neophodno je pridržavati se mjera osobne zaštite, razmaka od dva metra i izbjegavati rukovanja i grljenja, nositi zaštitne maske preko usta i nosa u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno 2 metra, kao i u otvorenom prostoru, često i temeljito prati ruke, održavati osobnu higijenu i higijenu prostora, te da se poslodavci i zaposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegava javna okupljanja i ograniči svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma, kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva, da ostanu u kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Ljudi svih starosnih dobi mogu se zaraziti koronavirusom. Budite odgovorni, slijedite savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija.

Naredba Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja se primjenjuje od 05.11.2020. obvezujuća je za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe. Kompletnu naredbu koja je na snazi možete naći OVDJE, a aktualne Preporuke Kriznog stožera FMZ OVDJE. Federalni Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19 i druge preporuke koje se mogu naći NA OVOM LINKU.

Pregled epidemiološke situacije i aktualne podatke možete svakodnevno pronaći na internet stranici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Informativnom portalu Federalnog ministarstva zdravstva covid19.fmoh.gov.ba i Facebook stranici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva ažurirane u podne.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend