Lokalne vijesti

KREŠEVO: 150 sudionica manifestacije “Elzine staze – šetnja za život”

Priključujući se akcijama podizanja svijesti o raku dojke, promoviranja zdravog života i fizičke aktivnosti kao prevenciji bolesti, a u povodu godišnjice smrti istaknute kreševske planinarke, Elizabete Ban, planinarsko društvo “Bitovnja” sutra organizira pješački pohod iz Kreševa do planinarskog doma “Dr Augustin Tvrtković” na Lopati, piše Fena. 

 

“Sutrašnja manifestaciju nazvana “Elzine staze – šetnja za život” se organizira za sve žene, bez obzira na dob, s ciljem da pješačenjem učine nešto za sebe i svoje zdravlje” , kaže Zoran Šimić, predsjednik PD “Bitovnja” Kreševo.

Sudionice manifestacije “Elzine staze -šetnje za život” i PD “Bitovnja” Kreševo kao organizator pridružuju se obilježavanju Dana narcisa, koji je posvećen jačanju svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Akcija se organizira treći put i posveta je Elizabeti – Elzi Ban, istaknutoj kreševskoj planinarki koje je preminula 2014. godine.

Šetnja počinje u 10 sati na Trgu fra Grge Martića u Kreševu, i markiranom stazom preko Kojsine, Kosara i Pomola završava u planinarskom domu „Dr. Augustin Tvrtković” na Lopati, gdje će sudionice manifestacije uz ručak nastaviti druženje.

Do danas je prijavljeno oko 130 sudionica iz više bh gradova, te se očekuje da će sutra iz Kreševa put Lopate krenuti oko 150 njih.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend