Lokalne vijesti

Kreševo: 13. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja

  1. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja održat će se 15. i 16. 10. 2016.  godine (subota i nedjelja) u Osnovnoj školi “dr. Boris Ćorić” u vremenu od 10 do 18 sati (subota) i od 10 do 16 sati (nedjelja).

 

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na Sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet, na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađen naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.).

 

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje, prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

 

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa, koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend