Krave u Francuskoj dnevno piju dvije boce visokokvalitetnog vina, a sve u pokušaju farmera proizvesti najbolju govedinu u Europi.
Ova praksa je već rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane Vinbovin, a koje se već smatra najboljom govedinom i koje se služi u najboljim restoranima u Parizu. Eksperiment je počeo u Lunel-Viele, u regiji Herault na jugu Francuske, gdje su tri krave dobivale lokalno vino tijekom četiri mjeseca. Jean-Charles Tastavy, koji je došao na ovu ideju, je rekao da je vino kravama služeno u mješavini ječma, sijena i grožđa. Uskoro mu je postalo jasno da su krave veoma sretne, a kasnije i da je njihovo meso vrlo sočno. Krave su uživale u vinu i rado su ga pile, rekao je Claude Chaballier, farmer na čijoj je farmi prošle godine napravljen eksperiment. Meso ima specifičnu teksturu. Lijepo je i nježno. Svi najbolji restorani u Parizu će ga htjeti, kazao je Laurent Pourcel, jedan od kuhara, koji je imao priliku pripremati ovo meso.
(Fena)