Vijesti iz BiH

Konzum pokrenuo inicijativu podrške domaćoj proizvodnji

Konzum BiH pokrenuo je inicijativu još jače podrške domaćim proizvođačima te stavio na raspolaganje vlastite kanale prodaje i dodatna mjesta na policama, kako bi se umanjio udar na bh. privredu prouzrokovan pandemijom korona virusa.

Cilj je, prije svega, pomoći opstanku domaćih proizvođača i sačuvati postojeća radnih mjesta. 

Pod sloganom „Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“ Konzum je pokrenuo niz aktivnosti koje će se dugoročno provoditi, kako bi se znatno ojačala suradnja s domaćim proizvođačima. Najveći naglasak je stavljen na povećan otkup domaćeg voća i povrća iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te je tako planirano da se otkupi više od 10.000 tona domaćeg voća i povrća do kraja godine. Značajan fokus u prvom valu stavlja se na suradnju s domaćim proizvođačima mliječnih proizvoda, koji su na policama Konzuma zastupljeni sa značajanim udjelom od 70%, zatim domaćim uzgajivačima pilećeg mesa, koji imaju udio čak 88%, te dobavljačima pekarskih proizvoda, kojima pripada  84% udjela. Prvi koraci su već realizirani, tako da kupci značajne promjene već mogu primijetiti  na policama Konzuma.

Drago mi je da smo i u ovim vrlo neizvjesnim okolnostima, koje umnogome otežavaju obavljanje svakodnevnih radnih obveza, uspjeli reagirati brzo i odgovorno i pokrenuti inicijativu za koju očekujemo da će dati izuzetno dobre rezultate. Svaki domaći proizvod kojega naši kupci odaberu, znači dodatni poticaj za oživljavanje i nastavak normalnog funkcioniranja kako malih poljoprivrednih obrta, tako i većih proizvodnih kapaciteta. Ovo je zajednički interes svih nas, ka osiguranju stabilnije budućnosti i zato vjerujem da će to naši kupci prepoznati i podržati“ – izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

Slogan „Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“ prati i Konzumovu marketinšku kampanju, koja je pokrenuta  usporedo sa svim ostalim aktivnostma, kako bi dodatno podsjetili kupce na prednosti i  značaj odabira domaćih proizvoda. Ujedno, za kupce je osigurana odabrana ponuda domaćih proizvoda, dostupna u aktualnom Konzum katalogu uz akcijske cijene, a isto kupce očekuje i u narednim katalozima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend