Lokalne vijesti

Konstituirano Općinsko vijeće Vitez: Hidajet Sivro, predsjednik Vijeća

Održana je Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vitez, na kojoj su novoizabrani vijećnici dali svečanu prisegu, a voljom svih vijećnika za predsjednika Vijeća izabran je Hidajet Sivro (SDA).

Za zamjenika predsjednika OV Vitez izabran je Mujo Trako. SDP BiH za tu poziciju predložio je svog kandidata, Ekrema Sarajlića, no Trako je izabran glasovima većine vijećnika.

Do izbora predsjednika, sjednicom je predsjedao najstariji vijećnik, Borislav Ramljak (HDZ BiH).

U novom sazivu OV Vitez HDZ BiH zastupljen je s 11 vijećnika, SDA ima 10, a po dva HDZ 1990 i SDP BIH.

Na sjednici je predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Vitez, Ramajana Idrizović, prezentirala rezultate Lokalnih izbora, a na današnjem zasjedanju još je imenovano Povjerenstvo za izbore i imenovanja. Za predsjednika je izabran Nerman Ramić, a za članove Ranko Križanović, Adrijana Peša, Ana – Marija Omazić i Mujo Trako.  

Čestitke na izbornim rezultatima nazočnima je uputio i novoizabrani načelnik, Boris Marjanović, koji je izrazio i nadu da će uskoro biti sazvana i prva radna sjednica Vijeća.

Prema riječima predsjednika Općinskog vijeća Vitez, Hidajeta Sivre, ta bi se sjednica trebala održati najkasnije za dvadesetak dana. Poslušajte što je još rekao u izjavi za Radio Vitez:

Vijećnici u OV Vitez:

HDZ BiH

Ranko Križanović, Nikola Šarić, Srećko Petrović, Borislav Ramljak, Darija Čuturić, Oliver Grebenar, Nevenka Maros, Milko Žuljević, Adrijana Peša, Ana-Marija Omazić i Anja Stipinović.

SDA

Hidajet Sivro, Mujo Trako, Muamer Đidić, Amel Salkić, Šejla Viteškić, Dženita Trako, Nerman Ramić, Hajrudin Haskić, Ajdin Čišić i Damir Smajić.

HDZ 1990

Bojan Vidović i Tanja Matošević.

SDP BiH

Ekrem Sarajlić i Ilduza Mujkić.

Radio Vitez je prijenos Konstituirajuće sjednice OV Vitez uživo prenosio na svojoj fb stranici, što će biti praksa i ubuduće, a u nastavku pogledajte FOTO GALERIJU s današnje sjednice.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend