Regionalne vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao

U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu suradnju.

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 1. ožujka pridružila se ZŠEM-u (Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta) u ulozi Posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte. Podržat će ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodne suradnje i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima

Riječ je o razvoju kurikuluma, tj. obrazovnog programa namijenjenog profesionalnim sportašima i bivšim sportašima. Taj program trebao bi im omogućiti nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske.

 – U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu suradnju. Ona počinje projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša.

Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu –  istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend