Vijesti iz BiH

Kod Sarajeva se gradi luksuzno naselje s 29 vila, školom, bolnicom, sportskim terenima…

Švicarsko-turska kompanija Dido Group predstavila je projekt Golden Hills Bosnia koji će graditi u blizini Sarajeva. Riječ je o luksuznom naselju koje će biti smješteno kod Tarčina, a koje opisuju kao idealno mjesto za život svake porodice.

U naselju će se nalaziti vile, sportski tereni, bolnica, igralište za djecu, restoran…

“Baščaršija i centar Sarajeva od naselja su udaljeni manje od 25 minuta, a Međunarodni aerodrom Sarajevo 15 minuta. Naselje će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara, a okružuje ga priroda. Nudi sve što jednoj porodici treba. Ima školu, prodavnice, bolnicu, policiju i religijske objekte. Također, imat će i centar koji će sadržavati bazen, fudbalski, teniski i košarkaški teren. U naselju će se nalaziti luksuzne vile koje su kombinacija modernog i starinskog stila, a iz svake od njih će se pružati prekrasan pogled na prirodu. Svaka kuća će imati i veliki vrt koji se može koristiti na razne načine”, kazali su iz kompanije Dido Group.

Turski ambasador u BiH Haldun Koc kazao je da je Turska počašćena što će biti dio ovog velikog projekta.

“Turske građevinske firme su svjetski poznate i želimo povećati broj projekata posebno u sferi građevinarstva i infrastrukture. Ova saradnja između Švicarske i Turske je primjer jako dobre saradnje”, istakao je ambasador.

Direktor Ziraat banke Ali Riza Akbaş je istakao da prvi put daju podršku jednom ovakvom projektu, ali da vjeruju da će Golden Hills Bosnia biti fantastično mjesto.

“Pored toga što podržavamo izgradnju projekta, želimo i finansirati kupovinu stambenih jedinica. Kao što je kazao ambasador Koc, turske firme rade na velikim projektima, ali u BiH do sada nismo imali projekte kao što je ovaj”, kazao je Akbaş.

(Business magazin)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend