Lokalne vijesti

Kod Busovače uhićen Turčin Caner Taylan, osumnjičen za dvostuko ubojstvo u Zenici! Pogledajte gdje se skrivao


Uhapšen je Caner Taylan, za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubojstva u Zenici.Ovo je ranije potvrdio Hasan Hodžić, glasnogovornik  MUP-a KSB.

Uhitili su ga policijski službenici Jedinice za podršku MUP KSB u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije i policijskim službenicima PS Busovača“, rekao je Hodžić.

Uhićen je na lokalitetu Raškog Polja, općina Busovača.

Kombij kojim je osumnjičeni za ubojstvo pobjegao s mjesta zločina pripadnici policije ZDK i KSB pronašli su tokom noći u blizni puta M-5 u mjestu Grablje, općina Busovača.

Policijski službenici MUP SBK u saradnji s MUP-om ZDK skupa su radili na pronalasku osumnjičenog.

Tijekom jučerašnjeg dana u 13 i 45 sati u zajedničkoj akciji pripadnika jedinice za specijalističku podršku, Sektora krim-policije MUP-a KSB i  PS Busovača, pronašli su i uhitili osumnjičenog.

Ovome je prethodila intenzivna pretraga terena tokom prethodne noći i tijekom jučerašnjeg dana.

Podsjećamo,  u Zenici nepoznata osoba je upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede osobi inicijala O.R. (1957) iz Zenice, koja je od posljedica zadobijenih povreda preminula na mjestu izvršenja krivičnog djela.

U poslijepodnevnim satima, u istoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno tijelo muške osobe koje se, prema operativnim saznanjima, može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osobom.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “ubojstvo” može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend