Lokalne vijesti

Koalicija ”Pod lupom” održala uličnu akciju u Vitezu

Danas u Vitezu održana je ulična akcija, povodom promocije kampanje građanskog, nestranačkog promatranja Lokalnih izbora 2016. godine, u lokalnim zajednicama.

Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih promatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija ponudila je mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za promatranje izbora, informiraju o nepravilnostima u predizbornom razdoblju i tijekom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresiranim građanima na uličnim akcijama bio je podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.

Još jednom pozivamo sve građane da postanu dio tima od 3 000 nestranačkih promatrača, a rok za prijave promatrača traju do 7. rujna. Također, građani se mogu prijaviti za promatranje izbora besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

 

Ulične akcije su dio projekta „Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“, koji financiraju Europska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), s ciljem doprinosa kvalitetnijem izbornom procesu u BiH, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama i ohrabrenja aktivnog sudjelovanja građana u zagovaranju i praćenju izbora.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend