Regionalne vijesti

Koalicija Hrvatska raste nosi na Pantovčak 67 potpisa potpore

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić potvrdio je danas medijske napise da koalicija Hrvatska raste na popodnevne konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović ide sa 67 potpisa izabranih saborskih zastupnika.
“Ono što ste pročitali u medijima je istina, u ovom trenutku imamo 67 potpisa. Iznenađenja su uvijek moguća, ali se ne događaju često”, rekao je Grčić novinarima uoči sjednice Vlade.
Upitan što očekuje od konzultacija na Pantovčaku ustvrdio je kako su one dio procesa koji ide dalje, a pregovori s Mostom teku.
“Vjerojatno ćemo danas finalizirati dio koji smo pregovarali u smislu naših stajališta po svim točkama po pojedinim područima, a nadopunit ćemo ih sa stajalištima vezanima uz današnje pregovore. Idemo prema Mostu s jasnom ponudom”, istaknuo je
Na pitanje je li provediv zahtjev Mosta za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu Grčić je odgovorio kako ne zna točno o kakvim je zahtjevima riječ, te da će se zaključak o tome donijeti nakon što se obave pregovori.

Stav o ZERP-u nakon pregovora
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na isto je pitanje odgovorio kako “treba razmotriti sve što doprinosi poboljšanju stanja u okolišu i to podržati, ali i sagledati sve druge implikacije”.
Grčić i Zmajlović nisu željeli komentirati izjavu bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je u srijedu navečer pušten iz istražnog zatvora, da pravosuđe radi protiv njega.
“Mi se kao vlada ne miješamo u posao pravosuđa”, istaknuo je Grčić.

(net.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend