Lokalne vijesti

KO SDP BiH SBK/KSB: Podrška prosvjetnim djelatnicima

Na 29. redovnoj sjednici Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, održanoj u Travniku, raspravljalo se i o trenutnoj političkoj situaciji na području Srednjobosanskog kantona.

 

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB daje punu podršku Sindikatu prosvjetnih radnika osnovnog i srednjeg obrazovanja SBK/KSB, u ispunjavanju traženih zahtjeva za potpisivanje kolektivnog ugovora.

Posebna tema bila je i sudska presuda vezana za proteste građana mjesne zajednice Kruščica, općina Vitez, koji su proteklih mjeseci istrajno stajali na zaštiti svog izvorišta vode. Sud je stao na stranu nevinih građana koji su tuženi samo zbog toga što su mirnim putem pokušali zaštiti svoja prava.

Ovom i ovakvim presudama može se vratiti povjerenje u sudstvo Bosne i Hercegovine.

 

Na istoj sjednici, Predsjedništvo je upoznato sa novim učlanjivanjem građana u Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine.

To se posebno odnosi na općine Busovača i Vitez. KO SDP SBK uputio je sa ove sjednice poziv građanima da se u što većem broju priključe porodici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, koja se zalaže za značajne promjene u našem društvu.

(ODNOSI S JAVNOŠĆU KO SDP BiH SBK/KSB)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend