KK ”Odžak” – HKK ”Vitez” 73:80

Ranko Križanović u nedjelju je odveo HKK Vitez do nove prvenstvene pobjede. Njegovih 26 koševa te 12 skokova i 10 asistencija bili su ključ Viteške pobjede u bilo kojem smislu riječi. Na put u Odžak Pandža je poveo svega osam igrača zbog ozljeda i izostanaka sa treninga pojedinaca pa je malo tko vjerovao u slavlje.

Moral Viteza bio je na minimalnoj razini nakon koševa domaćih u 25. minuti sa kojim su poveli sa 59:51. Nakon toga mlada i borbena ekipa Viteza pojačava igru u odbrani, a hladnokrvnim šutiranjem dostiže i prestiže Odžak i slavi konačnu pobjedu rezultatom 73:80. Pored Križanovića u redovima Viteza najefikasniji bili su  Palavra sa 22, Blaškan sa 17 i Frljić sa 7 koševa. Posebnu pažnju na sebe skrenuo je mladi Kovačević koji je odigrao dobru ulogu u odbrani. Naredno kolo Vitez na svome parketu dočekuje sastav Ljubuškog.

Ovoj vijesti dodajmo da je Vitez u subotu bio domaćin završnice prvenstva Herceg-Bosne za kadete. Vitez je osvojio jako dobro drugo mjesto iza Širokog koji je u finalu slavio sa 67:42. Puna školska dvorana mogla je uživati u sjajnoj igri Viteza pogotovo u polufinalu kada su savladali Zrinjski 64:57. Nagrada za najboljeg igrača Herceg-Bosne pripala je Babiću ( HKK Široki), najkorisniji igrač je Čerkez iz Viteza dok je najmlađi igrač Ivanković također iz našeg kluba. Završni turnir na nivou cijele BiH igra se 8.svibnja, a kandidaturu za domaćinstvo istakao je i Vitez.