KK Mladost Vitez: Osvojili 12 medalja na Međunarodnom karate turniru

U nedjelju,10.03.2024 godine. u Sarajevu na Ilidži u Areni hotela Hills je održan međunarodni karate turnir „Bosna Open 2024“, jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u regiji na kojem je sudjelovalo 1468 takmičara iz 111 klubova  i osam država.

Takmičari našeg kluba su osvojili 12 medalja i to 4 zlatne, 1 srebrenu i 7 bronzanih medalja. Svi takmičari su nastuili u kategoriji borbi.

Zlatne medalje  su osvojili Vedad Đidić  u kategoriji borbe kadeti -52 kg, Ismail Đidić u kategoriji borbe kadeti-57kg, Hamza Adilović u kategoriji borbe dječaci 11 god-35 kg i Hamza Akeljić u kategoriji borbe dječaci 8/9 god +38 kg.

Srebrenu medalju je osvojila Gudelj Marija u  kategoriji borbe djevojčice 11 god -40kg. Dok su se bronzanim medaljama okitili Paradžik Sebastijan, Sivro Elmedin, Plivčić Emrah, Bešić Ema, Adilović Zahra, Đidić Bilal i Dominika Maleš.

Šef stručnog štaba karate kluba “Mladost“ Vitez, Aldin Adilović,  zadovoljan je postignutim rezultatima na turniru i  naglasio je da je  turnir ujedno  bio i posljednja provjera pred  nastupajuće Federalno prvenstvo za djecu koje se održava sljedećeg vikenda u Zenici.