Sport

KK “MLADOST” Vitez održao polaganja za karate zvanja i klupski karate turnir

U nedjelju 21.03.2021.godine u sali Vatrogasnog doma u Vitezu, uz pridržavanje epidemioloških mjera,održano je polaganje za karate zvanja od bjelo-žutog do smeđe –crnog pojasa kao i klupski karate turnir.

Polaganju je prisustvovalo 65 članova kluba i svi su uspješno položili te stekli nova karate zvanja , dok je isti dan u posljepodnevnim satima na turniru  nastupilo 80 takmičara. Svim takmičarima su uručene medalje za učešće na turniru, a pobjednici su još nagrađeni sa peharima i diplomama.

Zbog situacije sa koronavirusom, turnir je održan u manjim grupama uz prisustvomaximalno 30 osoba u sali.

U svom dosadašnjem radu, takmičari našeg kluba osvajali su mnogobrojne medalje na domaćim imeđunarodnim takmičenjima i postizali vrhunske rezultate, tako da je ovo  bila samo još jedna u nizu provjera pred prvenstva koja slijede i na kojima ćemo, iskreno se nadamo inastupiti.

Uprava kluba, na čelu sa šefom stručnog štaba i glavnim trenerom Aldinom Adilovićem, ovom prilikom se zahvaljuje svim učesnicima , a posebno roditeljima, trenerima, sudijama i svim prijateljima kluba sa željom da u budućnosti ovakvih susreta bude još više.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend