Lokalne vijesti

Kiseljak: Potpora od 300 KM za novorođenčad

Prema odluci načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića Ramljaka, u 2016. godini isplaćivat će se pomoć za opremu novorođenčadi u vrijednosti od 300 konvertibilnih maraka.

Pravo na jednokratnu, bespovratnu pomoć za opremu novorođenom djetetu može ostvariti roditelj, odnosno majka koja ima prebivalište na području općine Kiseljak.

Roditelji mogu dobiti sve informacije o prijavi djeteta i pravu na jednokratnu novčanu pomoć u Matičnom uredu općine Kiseljak, stoji u informaciji objavljenoj na službenoj stranici Općine Kiseljak.

Prvi je ovo put da se Općina Kiseljak odlučila na ovakav oblik potpore roditeljima tek rođene djece, potvrdio nam je Mladen Mišurić  Ramljak, načelnik općine.

Prema njegovim riječima, sredstva za ove namjene planirana su kroz stavku socijalne skrbi u proračunu općine Kiseljak za 2016. godinu.

– S obzirom na simboličan iznos pomoći, ne možemo reći da je ovo poticaj porastu nataliteta u Kiseljaku.

Bilo bi to zaista sramotno. Želimo na ovaj način poslati poruku roditeljima kako netko ipak vodi računa o svakom rođenom djetetu te da dijete nije samo trošak,  već velika radost za roditelje, ali i cijelu društvenu zajednicu, objasnio nam je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak  odluku koja je razveselila mnoge roditelje.

Kiseljak je u prošloj godini bogatiji za 147 novorođenčadi. Ove godine, prema procjenama, očekuje se rađanje većega broja beba kojima su općinske vlasti Kiseljaka, na simboličan način, poželje dobrodošlicu olakšavši roditeljima nabavu barem dijela za bosanskohercegovačke prilike preskupe opreme za novorođenče.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend