KFC do kraja godine planira zaposliti 80 radnika u BiH

Svjetski brend KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro stiže u BiH, a u ovoj godini planiraju zaposliti 80 radnika. Kako je za klix.ba kazao Mehmed Pozderac, direktor Sarajevske kompanije TASTRA, u budućem razdoblju zapošljavat će radnike na raznim pozicijama, “od kuhinje do menadžmenta”, a svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati na mail posao@kfc.co.ba.

“Potpisivanjem franšiznog ugovora u rujnu prošle godine tvrtka TASTRA iz Sarajeva postala je ekskluzivni operater franšize KFC-ja na teritoriju BiH. Time naša zemlja biva bogatija za još jedan svjetski lanac QSR (Quick Service Restaurants) industrije, što za posljedicu ima nova zapošljavanja i obuke, kao i pozicioniranje brenda na regionalnoj i svjetskoj mapi”, kazao je Pozderac za klix.ba. Već prošle godine ova kompanija počela je sa zapošljavanjem i prvim edukacijama i treninzima budućih zaposlenika, a idućih dana očekuje se obuka i edukacija radnika u cilju usvajanja znanja u primjeni najnovijih tehničkih i operativnih procedura i inovacija u kontroli kvalitete, sigurnosti hrane te upravljanja zahtjevnim procesima. “Uskoro ćemo imati spremnih 20-ak certificiranih KFC radnika.

Intenzivno radimo na zapošljavanju zaposlenika u svim segmentima restoranskog poslovanja KFC-a, stoga još jednom pozivam sve zainteresirane za rad u KFC restoranima da svoj CV pošalju na mail posao@kfc.co.ba”, poručio je.

Zbog visokih svjetskih standarda franšiznih modela ovog tipa, KFC će, osim oko 80 radnika ove godine, zapošljavati i dodatnih 50 do 70 ljudi godišnje u budućem razdoblju. “Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u BiH i moderniziramo gastronomsku ponudu”, istaknuo je Pozderac.