Lokalne vijesti

Kardinal Puljić: Božićni blagdani su vrijeme zbližavanja i zajedničke radosti

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić izjavio je u Travniku da predstojeći božićni blagdani predstavljaju vrijeme zbližavanja, kao i zajedničke radosti.

– Ne možemo se približiti Bogu, ukoliko nećemo jedni s drugima. Nitko se ne može spasiti sam jer uvijek smo suputnici na ovoj zemlji – kazao je kardinal Puljić novinarima, sudjelujući na tradicionalnoj božićnoj priredbi Katoličkog školskog centra (KŠC) “Petar Barbarić”. Čestitajući katolicima predstojeći Božić, poželio im je da budu istinski sudionici božićne radosti, a “svim ljudima dobre volje da zajedno s njima dožive tu radost”. – Lijepo je živjeti s ljudima koji su radosni…
Neka se i susjedi raduju, ne zato što slave Božić, nego da zajedno sudjelujemo u radosti. Da se ta radost umnaža na ovim našim prostorima, na kojima živimo jedni s drugima u različitosti, i da znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati – kazao je Puljić. Kardinal je, također, poručio kako je čovjekovo dostojanstvo Božji dar te da društvo mora biti organizirano tako da se to “dostojanstvo može ostvariti i da čovjek može živjeti svoja ljudska prava”.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend