Sport

Karate klub „Mladost „ Vitez treći od 110 klubova na Državnom karate prvenstvu

U organizaciji Karate saveza BiH i karate kluba „Kumite“ Jajce“ , u subotu 21.04.2018.godine , u prepunoj sportskoj dvorani u Jajcu je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu.
Takmičenje je održano za djecu uzrasta od 8 do 14 godina i ove godine je okupilo oko 1000 takmičara iz 110 karate klubova BiH što je i najmasovnije Državno prvenstvo ikada.
Ovim putem čestitamo tehničkom organizatoru karate klubu „Kumite“ Jajce na izuzetno kvalitetnoj organizaciji.
Karate klub „Mladost „ Vitez predstavljalo je 14 takmičara koji su postigli izuzetno dobar uspjeh osvojivši šest medalja od čega četiri zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju te u ukupnom plasmanu od 110 klubova zauzeli visoku treću poziciju.
Ovim uspjehom najavili su svijetlu budućnost najtrofejnijeg viteškog sportskog kolektiva,a i pokazali se kao najuspješnije plasirani klub sa KSB na ovom Prvenstvu.
Zlatne medalje su osvojili Đidić Vedad u kategoriji borbe dječaci 2008 god. -30 kg, Dajić Mahira u kategoriji borbe djevojčice 2008 god.-37, Topoljak Vedad u kategoriji borbe dječaci 2006 god+ 52 kg i Mehić Enis u kategoriji kate dječaci 2005. godište.

Srebrenu medalju je osvojio Adi Mehić u kategoriji kate dječaci 2009. godište dok je bronzanu medalju osvojio Enis Mehić u kategoriji borbe djećaci 2005 god -45 kg.
Ovi mladi viteški karataši nastavljaju dugogodišnju tradiciju postizanja vrhunskih rezultata sljedeći primjer svojih starijih kolega koji je iznjedrio ovaj klub i koji su posatali prepoznatljiva imena bosanskohercegovačkog karatea kao što su Amina Adilović, Mirnesa Bektaš, Zenira Bektaš, Varupa Nedim,Bešić Alema,Tuca Hajrija i drugi.
Šef stručnog štaba , Aldin Adilović, rekao je da je prezadovoljan postignutim rezultatima i ponosan na svu djecu koja su se takmičila te da bez pauze nastavljaju sa pripremama za Balkansko prvenstvo koje se održava već sljedećeg vikenda 28.04 u Beogradu.

Ovim putem čestita i zahvaljuje se svim osvajačima medalja, trenerima kluba kao i svim članovima karate kluba „Mladost“ Vitez.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend