Sport

Karate klub Mladost Vitez na drugom kolu Kantonalne karate lige

U nedjelju, 08.04.2018., u tehničkoj organizaciji karate kluba „Reflex“ u Donjem Vakuf je održano drugo kolo Kantonalne karate lige SBK/KSB za 2018 godinu.Na takmičenju je učestvovalo 398 takmičara iz 15 klubova. Karate klub „Mladost“ Vitez je nastupio sa22 takmičara koji su osvojili 21 medalju i to : 6 zlatnih, 5 srebrnih i 10 bronzanih medalja.
Zlatne medalje su osvojili Enis Mehić i Eniz Dajić u katama, Emina Hrustić, Belmin Spahić, MahiraDajić i Harun Haskić u borbama. Srebrene medalje su osvojili Adi Mehić u katama i borbama, Žigonja Muhamed u borbama, Eniz Dajić i Kajmak Nejra u borbama dok su se bronzanim medaljama okitili Ema Bešić u katama, Hurem Suana, Džidić Vedad, Džidić Ismail, Husein Selava, Harun Redžić, Enis Mehić,Danijel Strukar, Azra Mujkić i Armina Smajić u borbama.
Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatima, i naglasio kako je ovo bila poslejdnja priprema ovih takmičara pred nastup na Državnom prvenstvu za djecu koje će se krajem mjeseca aprila održati u našem Kantonu, tačnije u Jajcu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend