Sport

Kalvarija cop – novi pokrovitelj Rukometne akademije Vitez

Da je i u ovom teškom vremenu različitih i za sport vrlo strogih epidemioloških ograničenja moguće aktivno djelovati i unaprjeđivati svoj rad pokazuje primjer Rukometne akademije u Vitezu.

Viteški zaljubljenici u rukomet već nekoliko godina unatrag bilježe stalni rast, kako povećanjem broja svojih članova, tako i postignutim rezultatima u ligaškim natjecanjima. Sportski kolektiv koji je prošle godine proglašen za najuspješniji kolektiv u KSB, upravo pred proglašenje stanja prirodne nesreće u FBiH, uspješno je implementirao projekt Škole mini rukometa u Vitezu.

Aktivnim radom protiv Corone

I onda je stigla Corona i s njom brojna ograničenja i veliki problemi za sportaše u našoj zemlji. No, gdje postoje volja i znanje, postoje i načini kako se problemi mogu rješavati. Tako su treneri i uprava Rukometne akademije nastavili dalje aktivno trenirati i raditi s mladim rukometašima u Vitezu, proširujući svoj rad i na Novi Travnik. Uz poštivanje svih propisanih mjera, organizirani su treninzi na vanjskim terenima – u Vitezu i Novom Travniku, a postupno popuštanje epidemioloških ograničenja omogućilo je i početak priprema za novu natjecateljsku sezonu i u matičnoj Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu.

U želji da pomognu rad Rukometne akademije Vitez kao novu sponzori javili su se i vlasnici poduzeća Kalvarija cop iz Viteza, a službeno potpisivanje ugovora o sponzorstvu bilo je prigodno iskorišteno za predstavljanje rezultata i članova Rukometne akademije Vitez.

Više od stotinu aktivnih članova

Tako je u Gradskoj sportskoj dvorani priređeno druženje na kojem su pored uobičajenog treninga, prezentirana znanja i vještine pionirskih i kadetskih selekcija, kao i članova mini rukometne selekcije. Rukometna akademija Vitez danas okuplja više od stotinu članova u nekoliko različitih starosnih i natjecateljskih selekcija, natječući se u Rukometnoj ligi KSB, te natjecanjima za mlade RS HB. U okviru navedenih selekcija nastupaju djevojčice i dječaci iz Viteza i Novog Travnika, a planovi za daljnji rad su brojni i odvijat će se sukladno  epidemiološkom stanju na prostorima KSB. Izražavajući zahvalnost predstavnicima poduzeća Kalvarija cop iz Viteza, članovi Rukometne akademije Vitez su najavili nove pobjede i sportske uspjehe za sve ljubitelje rukometa u našem gradu.              

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend