Vijesti iz BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje na početku 2021. godine?

Do kraja godine pod djelovanjem ciklone u Bosni i Hercegovini prevladavat će nestabilno vrijeme s kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim područjima.

Više oborina prognozira se na jugu i zapadu zemlje. Vjetar južnog i jugozapadnog smjera u srijedu okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni smjer.

I na početku 2021. godine prevladavat će oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Manje oborina očekuje se u istočnim i sjevernim područjima. Jutarnje temperature u sjevernim dijelovima varirat će od 0°C do 6°C, na jugu zemlje od 6°C do 11°C. Maksimalne dnevne temperature prema kraju tjedna će opadati i dostizat će do 12°C početkom, a do 8°C pred kraj tjedna.

U razdoblju od 4. do 11. siječnja, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, prognoziraju se promjenjive vremenske prilike. Vrijeme će karakterizirati česte izmjene razdoblja sa i bez oborina. Oborine će u višim područjima biti u obliku snijega, a u nižim područjima najčešće u obliku kiše. Minimalne temperature zraka varirat će između -2°C i 4°C na sjeveru, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 1°C i 6°C u sjevernim dijelovima, na jugu Hercegovine do 10°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend