Kako ćete učiniti svoje božićno drvce punijim i bogatijim: Samo slijedite ova pravila!

Koju god temu u boji odaberete za drvce i jesu li vaši ukrasi tradicionalni ili modernijeg stila, ako samo drvce izgleda neravno ili malo „prazno“ na nekim mjestima, ili je jednostavno „mršavije“ nego što biste željeli, vaše ideje za božićno drvce neće uspjeti u potpunosti, koliko god ga dobro ukrasila.

Ali, to je problem koji možete riješiti, a ovdje smo sakupili tehnike koje su vam potrebne da božićno drvce izgleda punije kako bi i ove godine izgledalo bogato i čarobno.

Postoje brojne taktike na koje se možete osloniti kada se pitate kako učiniti da božićno drvce izgleda punije. Ali, prije nego što krenete, provjerite možete li raditi na siguran način i imate li pri ruci ljestve ako je drvo visoko. Možda biste, također, trebali navući rukavice ako je drvo pravo, a kako biste izbjegli iritaciju kože, piše miss7.24sata.hr.

1. ‘Popravite’ grane

Strategija broj jedan, kada je riječ o tome da božićno drvce izgleda punije, je popuniti grane. Pri tome je važno je li stablo pravo ili umjetno, jer se grane mogu zgnječiti tijekom transporta ili, za umjetna stabla, tijekom skladištenja. Cilj je da stablo bude što šire i stoga punije. Prvo stavite drvce na svoje mjesto, ali pazite da se raširi i oblikuje prije dodavanja bilo kakvih ukrasa. Važno je raditi oko cijelog stabla odvajajući svaku granu kako bi se raširila te kako bi zauzela najveću moguću površinu. Ako je potrebno, lagano savijte pojedine grane pravog stabla kako biste dobili najbolji ukupni oblik. Svježe stablo imat će savitljive, a ne lomljive grane.

2. Dodajte reflektirajuće ukrase

Ukrasi se mogu koristiti kao dio rješenja. Odaberite obične verzije u nijansama kao što su srebrena, zlatna i bijela i dodajte ih na unutarnju stranu stabla. Oni nisu zamišljeni kao glavna atrakcija, ali će ispuniti sve praznine, stvoriti dubinu i reflektirati svjetlost s rezultatom da će stablo izgledati punije.

3. Dodajte svjetla

Svjetla su bitan dio ukrasa, ali mogu pomoći i kada se pojavi pitanje kako božićno drvce izgledati punije. Ono što je ključno je da ih koristite u dovoljnom broju – minimalno 100 svjetala po okomici od 30 cm stabla dobar je proračun. Umjesto da ih postavljate isključivo oko rubova grana, postavite svjetla tako da svijetle i s unutarnje strane stabla kako biste stvorili dojam dubine, a time i izgled punijeg stabla. Stavite svjetla na mjesto prije dodavanja ukrasa ili drugih ukrasa jer će vam oni smetati. Nakon što su žaruljice oko stabla, uključite ih kako biste provjerila svijetle li iz unutrašnjosti stabla kao i oko njega i prilagodite njihov položaj prema potrebi za uravnotežen izgled.

4. Pojačajte izgled lišćem

Bilo da je stablo pravo ili umjetno, ako se ne čini dovoljno bogatim, dodavanje lišća je dobro rješenje. Koristite posušeno ili realistično umjetno lišće, ugurajte ga u sve praznine. Nije važno što se lišće razlikuje od onog na stablu; različite teksture dodaju eleganciju pravom stablu, a prirodni element lažnom. Nemojte zanemariti ni potencijal bobica za božićno drvce. Dizajni s bijelim ili crvenim bobicama, obojenim lišćem ili grozdovima kuglica ispunit će stablo i privući poglede.

5. Dizajn prema temi

Odabirom teme božićno će drvce izgledati punije i dati mu pečat profesionalnog dizajnera. Rad unutar palete boja i odabir rustikalnijeg, tradicionalnog ili klasičnog izgleda za sve što ide na stablo daje mu potpuniji izgled. Nemojte štedjeti u kombiniranju različitih elemenata dekoracije kako biste postigli puni izgled: ukrasi, vijenci, vrpce i mašne mogu biti dio mješavine. Dok vješate ukrase na stablo, krenite od vrha do dna, odmaknite se kako biste pregledala rezultate i prilagodila se po potrebi. Veće ukrase stavite prema sredini stabla, a manje verzije na krajeve grana.

6. Uključite vjenčiće i vrpce

Kada se postavlja pitanje kako će božićno drvce izgledati punije, vjenčići su briljantan odgovor. Obloženi oko rubova grana, pridonijet će njegovoj širini. Vijenci s lišćem suptilan su način da stablo učinite punijim, ali uzmi u obzir i inačice žarkih boja. Vrpce i mašne pričvršćene na grane još su jedan put do punijeg stabla. Ako želite oblikovati vrpce u stilu vijenca na drvetu, odlučite se za one sa žičanim rubovima koji će držati oblik koji im date.

7. Igrajte se mjerilom

Čini se da je pravo rješenje smanjiti ukrase i viseće ukrase kako bi samo stablo izgledalo veće, ali uključivanje većih verzija ispunjava prostor i daje drvetu veću punoću. Povećajte veličinu pojedinačnih komada, ali razmislite i o grupiranju ukrasa različitih veličina. Ako prihvaćate ovaj pristup, idite na neparne brojeve – skupina od tri je upečatljiva.

8. Završite stablo visoko i nisko

Za stablo maksimalne punoće obratite pažnju i na vrh stabla i na dno. Odaberite vrh stabla s dobrim mjerilom za stablo; verzija koja je premala umanjit će potpuni izgled. Ako je stablo maksimalne visine za prostoriju, razmislite o vrhu za stablo u stilu mašne koji će i dalje djelovati, ali ne zahtijeva prostor iznad vrha stabla.

(www.vecernji.ba)