Sport

Kadeti ŠK Prvi koš Vitez prvaci Lige mladih SBK/KSB!

Nakon odigrane i zadnje zaostale utakmice u Ligi mladih SBK/KSB u kategoriji kadeta najbolji su bili košaraški iz ŠK „Prvi koš“ Vitez koji su ostvarili omjer 9 pobjeda i 1 poraz, te nakon boljeg međusobnog omjera s KK „Rama“ osvojili uvjerljivo prvo mjesto.

Još više na značaju dobija ova vijest kad se zna da je to kolektiv koji je osnovan 2012. godine i koji je odmah privukao veliki broj dječaka i djevojčica koji su spremni na učenje, odricanje i na predan rad.

Utakmica koja je odlučivala o prvaku, igrala se protekli vikend u Prozoru/Rami, gdje su košarkaši iz Viteza uspjeli obraniti prednost od 16 poena, jer su toliko slavili u Vitezu u prvom dijelu sezone. Nažalost, oslabljeni neigranjem kapetana Marka Križanca, bili su u zaostatku čitavu utakmicu, no ipak dovoljno jaki da izdrže sve napade košaraka iz Rame. Na kraju utakmice, čitavo prvenstvo je stalo u zadnjih 10 sekundi, gdje su kadeti KK „Rame“ imali dva pokušaja za tri poena, ali ni jedan nije bio uspješan, nakon kojeg je uslijedilo veliko slavlje kadetskih prvaka za sezonu 2015./2016.

„Čestitamo našim momcima na odličnoj sezoni i na osvajanju prvog mjesta! Napredak koji su pokazali u četiri godine postojanja, može poslužiti svima za primjer. Pozivi drugih klubova, a u zadnje vrijeme pozivi i na kontrolne treninge reprezentativnih selekcija pokazuju da smo sigurno na dobrom putu i da tako trebamo nastaviti i dalje. Ne želimo se zanositi, radit ćemo i dalje predano i jako, kako smo to radili i do sada. Zahvaljujemo svim roditeljima naših članova koji su najveća podrška u postojanju ŠK „Prvi koš“ Vitez, ali i svim prijateljima, Općini Vitez, poduzetnicima, donatorima bez kojih bi jako teško ostvarili sve ove rezultate. A također i svim medijima koji su vjerno i redovno pratili sve naše rezultate. Aktivnosti ne prestaju, pratite nas i dalje!“

Još jednom ćemo čestitati momcima iz ŠK „Prvi koš“ Vitez koji su osvojili Ligu mladih SBK/KSB za sezonu 2015./2016., a to su: Marko Križanac, Filip Grebenar, Mario Kikić, David Bertović, Petar Marin, Josip Radeljić Jakić, Renato Grebenar, Josip Križanac, Luka Fran Jakić, Stjepan Petrović, Sandro Bertović i Saša Bertović, predvođeni trenerima Igorom Bošnjakom i Markom Matijanićem.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend