Sport

Kadeti ŠK Prvi koš Vitez osvojili drugo mjesto na BASKET KUPU SARAJEVO 2016.

U organizaciji KK Impuls Sarajevo, u konkurenciji 40 ekipa iz Italije, Slovenije i BiH, raspoređenih u 6 kategorija, svoje umijeće igranja košarke između 500 dječaka i 120 djevojčica s ponosom su pokazali i kadeti Škole košarke Prvi koš Vitez.

„Spremni i sretni da ćemo moći pokazati svoj rad i uopće se prezentirati na jednom ovakvom turniru, rado smo se odazvali na ovogodišnji Basket kup Sarajevo 2016., gdje smo se trudili na najbolji mogući način predstaviti naš grad Vitez i Školu košarke Prvi koš!“

Rezultati kadeta govore u prilog tome! U grupi su sljedile utakmice sa KK Radenski creativ (Slovenija) i pobjeda 38-21, poraz od OKK Spars Sarajevo 35-33 i pobjeda protiv KK USD DOM (Italija) 42-32. Nakon 2 pobjede i 1 poraza, najbolja koš razlika dovela ih je do prvog mjesta u grupi te polufinalne utakmice sa KK Kolpa Črnomelj (Slovenija) koja je išla samo u jednom smjeru, te su kadeti ŠK Prvi koš Vitez uvjerljivo slavili 44-28. Finale su kadeti igrali ponovno s ekipom KK Radenski creativ, ali ovaj put slavili su gosti iz Slovenija sa 41-29.

Bez obzira, više nego odličan rezultat mladog kolektiva koji je u četvrtoj godini svog postojanja i iza kojeg je niz dobrih rezultata i odigranih turnira, kao i dobar broj organizacije istih.

„Ponosni smo na naše kadete, na rezultat koji su ostvarili na Basket kupu Sarajevo 2016. Više nego išta, sretni smo zbog iskustva igranja međunarodnih utakmica sa ekipama iz Slovenija i Italije, kao i protiv jednog od najboljih kolektiva u BiH, OKK Spars Sarajevo, od kojih smo izgubili doslovno za jedan šut. Hvala kolegama iz KK Impuls Sarajevo, koji su se odlučili pozvati nas, u trenutku kada je ostalo još jedno mjesto, u konkurenciji puno ekipa koje su čekale na red. Hvala roditeljima i prijateljima Škole košarke, koji su sudjelovali u prijevozu djece, sva tri dana turnira. Hvala i roditeljima koji su dali podršku sudjelovanju naših kadeta na ovom međunarodnom turniru, unatoč proslavi velikog blagdana Uskrsa, ali isplatilo se igrati finale na taj dan. I na kraju želimo zahvaliti kolegama iz KK Travnik i KK Star Fojnica, koji su dopustili da dva dječaka budu dio naše ekipe, s čim smo nastavili odličnu suradnju sa svim ekipama u okruženju! Slijedi kratka pauza, te nastavak Lige mladih SBK, u vjeri u što bolje rezultate na kraju sezone!“

 

Kadeti Škole košarke Prvi koš Vitez, koji su sudjelovali u ostvarenju odličnog rezultata na međunarodnom turniru u Sarajevu: Marko Križanac, Filip Grebenar, Mario Kikić, Josip Radeljić Jakić, David Bertović, Petar Marin, Luka-Fran Jakić, Josip Križanac, Smail Mešanović, Alem Skopljak, Saša Bertović i Sandro Bertović.

 

 

 

 

(izvor:ŠK Prvi koš Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend