Vijesti iz BiH

Kadeti OS BiH ispraćeni na školovanje u Republiku Tursku

Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić  nazočio je ceremoniji  potpisivanja ugovora i svečanom ispraćaju budućih kadeta OS BiH, koji su putem javnog natječaja izabrani da se školuju na vojnim akademijama u Republici Turskoj.

 

Ceremoniji potpisivanja ugovora i ispraćaju četrnaest budućih kadeta OS BiH nazočio je i veleposlanik Republike Turske u Bosni Hercegovin gospodin Cihad Erginay, zamjenik veleposlanika Turske u Bosni i Hercegovini Halil Umit Cemaloglu, pomoćnik ministra obrane za upravljanje personalom Sead Muratović, roditelji i obitelji odabranih kandidata za kadete, te predstavnici Sektora za upravljanje personalom MO BiH koji su vodili cijeli proces odabira kandidata za kadete.

Ugovor je potpisalo četrnaest budućih kadeta OS BiH, što je najviše do sada od kojih će se deset školovati na Kopnenoj vojnoj akademiji, a četiri na Zračnoj vojnoj akademij, što je odlučeno na osnovu njihovih sposobnosti i uspjesima u školi.

Zamjenik ministra Jerinić  poželio je mnogo uspjeha mladim kadetima, istaknuvši da će svojim zalaganjem i marljivim radom predstavljati ne samo sebe, već i Oružane snage Bosne i Hercegovine. Čestitao je i roditeljima i obitelji kadeta koji su nazočili ovoj svečanoj ceremoniji i istaknuo kako su oni sretni roditelji jer su upravo njihova djeca odabrana da se osposobe za časni poziv časnika OS BiH.

Veleposlanik Republike Turske  u Bosni Hercegovin gospodin Cihad Erginay čestitao je kadetima i zaželio im ugodan i koristan boravak i školovanje u Republici Turskoj.

Tijekom ceremonije svečanog potpisivanja ugovora i ispraćaja kadeta istaknuta je činjenica da je od osnivanja Oružanih snaga BiH do danas, u Republici Turskoj školovanje završio 21 časnik na Operativno-strategijskoj razini, 23 časnika na Zapovjedno-stožernoj razini i 18 kadeta na Vojnim akademijama.

(Ured za odnose s javnošću)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend