Sport

Kadeti BiH protiv Španjolske u Vitezu

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će od 23. 6. do 3. 7. biti održano u Španjolskoj, u utorak i četvrtak u Kaknju će odigrati kontrolne susrete protiv selekcija Egipta i Turske, te 11. i 12.6. u Vitezu protiv Španjolske.

Selektor bh. kadeta Josip Pandža na pres-konferenciji kazao je da pripreme teku planiranim tokom, te da je sada povoljnija situacija s povrijeđenim igračima.

– Jutros smo na treningu bili kompletni. Iako neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju, na nama je da ih osposobimo i vratimo na teren. Mi smo krenuli u pripreme gotovo 40 dana uoči SP-a jer smo imali dogovorene utakmice i to nismo htjeli propustiti, jer su i oni učesnici SP-a. Zbog naše neuigranosti nećemo prikazati naše pravo stanje, ali imat ćemo priliku da vidimo šta smo uradili proteklih osam dana – kazao je Pandža.

Analizirajući protivnike, Pandža je kazao da Egipat ima zanimljiv stil igre, a da je Turska ekstra jak protivnik.

Mišljenje selektora dijeli i kapetan reprezentacije Džanan Musa, koji je naglasio da u predstojećim kontrolnim susretima bh. kadeti neće moći da pokažu svoju pravu sliku, ali da će pružiti svoj maksimum.

– Trudit ćemo se da predstavimo sebe i ono što najbolje znamo u ovim utakmicama. Svi koji su u mogućnosti mogu doći da vide kakvo je trenutno stanje naše pripremljenosti – kazao je Musa.

Utakmica protiv Egipta na rasporedu je danas, dok će utakmica s Turskom biti odigrana 26. maja od 18 sati, a oba susreta igrat će se u Sportskoj dvorani u Kaknju.

Nakon ovih susreta, u nastavku priprema, bh. kadete u junu očekuju učešće na međunarodnom turniru u Travniku, te prijateljske utakmice sa Španjolskom (11. i 12. 6.). Podsjetimo, utakmice se igraju u okviru priprema naših zlatnih košarkaških kadeta za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Cijena ulaznice je 5 KM, a ulaznice možete kupiti na slijedećim prodajnim mjestima: Caffe Piano, Caffe Kaktus, Agencija Pinjol – GMS shopping centar VITEZ. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je odlasku mladih reprezentacija BIH na međunarodna natjecanja.
(hronika.ba/ Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend