Lokalne vijesti

Jubilej BZK “Preporod” Vitez

Jubilej, 25 godina postojanja i rada Društva, članovi i članice BZK “Preporod” Vitez obilježit će Svečanom akademijom koja će se održati 09.04.2016.g. (subota) u prostorijama OD”Behar” u Starom Vitezu.

Bit će to prilika da se sumiraju rezultati i uspjesi tokom proteklih 25 godina, koliko je Društvo aktivno. U prvom dijelu akademije održat će se predavanje na temu : “Značaj Preporoda za kulturni razvoj i jačanje identiteta Bošnjaka”. Gost-predavač je prof.dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK “Preporod” Bosne i Hercegovine i počasni građanin općine Vitez. U kulturno-zabavnom dijelu programa, uz članove sekcija, koje djeluju u okviru BZK “Preporod” Vitez, nastupit će i članovi i članice Ansambla “Bosana” Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju iz Republike Hrvatske.
Početak događaja zakazan je za 20:00 sati, a cijena ulaznice je simboličnih 2 KM, uz napomenu da sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica idu u Fond za nabavku narodnih nošnji za potrebe folklorne sekcije BZK “Preporod” Vitez.
Organizatori i domaćini manifestacije pozivaju sve simpatizere, bivše i sadašnje članove, sve one koji prate i podržavaju rad BZK “Preporod” Vitez na zajedničko druženje.
(Bošnjacka Zajednica Kulture “Preporod” Vitez)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend