Jović, Selimović i Hodžić se vraćaju u BiH

Trenerski trio iz Travnika u Angoli Dragan Jović, Nedžad Selimović i Adnan Hodžić nakon prve polusezone nadmoćno se sa ekipom 1. August iz Luande nalaze na prvom mjestu. Jovićev tim je prošle godine titulu izgubio samo zbog slabijeg međusobnog skora, a ove sezone ima izgledne šampionske ambicije. Ipak bh. treneri su, pored velikog ugleda i podrške koje imaju u Luandi, odlučili napustiti Angolu.

“Istina je da smo u Angoli postigli veliki uspjeh i rejting, ali posljednji potresi u ekonomiji direktno su uticali na rad klubova. Dešavanja sa cijenom nafte uslovila su slabije finansiranje klubova što se može ogledati na rezultate, a mi smo na najboljem putu da osvojimo titulu i ne želimo da zbog dešavanja van terena to ne uspijemo”, pojašnjava Jović.

Jović i njegovi saradnici su već nekoliko godina u Angoli i pored nastale situacije, odluci za povratak u BiH doprinijela je i nostalgija zbog udaljenosti od rodnog kraja.

“Selimović je već četiri, Hodžić tri, a ja dvije godine u Angoli i vjerujte da nam i pored svih vrhunskih uslova koje ovdje imamo, nostalgija za kućom i porodicom već mnogo smeta. Stoga smo odlučili da se u narednih petnaest dana definitivno vratimo u BiH, a do tada ćemo domaćim trenerima ostaviti poziciju sa koje će vjerujem osvojiti toliko željenu titulu. Nama sada slijedi odmor, a potom ćemo razmišljati o nastavku naših  karijera”, rekao je Jović.

(travnik-grad.info)