Pjesme

Jelena Radan predstavila novu pjesmu “Taking you back”

Taking You Back još je jedna pjesma Jelene Radan s njezinog aktualnog albuma Voyage. Pjesma govori o emotivnom i ključnom trenutku njegovog povratka u njen život nakon dugo vremena i pitanja: Volim li te dovoljno da te primim natrag?

Taking you back je prekrasno osmišljena pjesma pod producentskom palicom Edija Cukerića, a divno odsvirana od strane glazbenika: Emil Gabrić na violini, Miro Navračić na harmonici, Josip Konfic na udaraljkama (marimba i vibrafon, te praporci), Ivan Gazibara na kontrabasu, Tomi Novak na gitari.

Ovo je savršen trenutak da još jednom podsjetimo na taj izniman album; album u kojem su ilustrirane razglednice za svaku pjesmu na hrvatskom, engleskom, portugalskom i francuskom jeziku, album koji je bio nominiran za  Impalu za najbolji indie album. Voyage je izašao tek nekoliko dana prije ulaska Hrvatske u EU te bio možda i posljednji album u onoj Hrvatskoj; “najeuropskiji album” kako su ga neki kritičari nazvali. Dobio je i Porin za likovno oblikovanje, te je nominiran za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Voyage je album putovanja, intimnog i onog raznim jezicima, a koji je, kao i svako putovanje, imao plan puta, ali i ponekih iznenađenja na tom putu.

I upravo sada, tri godine nakon izlaska istog, a netom prije novih glazbenih izazova koje Jelena planira obznaniti uskoro, poželjeli smo se podsjetiti na Voyage pjesmom Taking You Back, koju kao autor i glazbe i teksta potpisuje Goran Bošković s kojim je Jelena surađivala na njegovoj odlično primljenoj pjesmi Pođi na put.

Izvor: Menart

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend