Lokalne vijesti

Jedanaest respiratora za bolnice u Travniku i Novoj Biloj

Jedanaest respiratora koje je iz Kine nabavila Federalna uprava civilne zaštite bit će dodijeljeno medicinskim ustanovama u Kantonu Središnja Bosna, izjavio je danas u Travniku ministar zdravstva, Anto Matić.

Matić je kazao da će respiratore dobiti Bolnica Travnik i Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

“Mi smo respiratore prihvatili i čekamo da stignu kako bismo ih poslali u zdravstvene ustanove. Nakon što dođe firma koja radi verifikaciju i instalaciju, mi ćemo te uređaje dostaviti zdravstvenim ustanovama, odnosno stručnim osobama koje će odlučiti o njihovom korištenju”, kazao je Matić novinarima.

Dodao je da u KSB trenutno ima 289 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima je 89 hospitaliziranih.

“U posljednja tri tjedna situacija se donekle stabilizirala. Ne može se reći da je zadovoljavajuća, ali je znatno bolja u odnosu na prije mjesec”, naglasio je Matić.

Odgovarajući na pitanja novinara, također je kazao da u ovom trenutku Kanton Središnja Bosna ima dovoljno respiratora i da nijedan pacijent, kojem je to potrebno, nije uskraćen za respiratornu podršku.

Od početka pandemije koronavirusa u ovom kantonu je infekcija potvrđena kod 2.854 osobe, a od posljedica zaraze preminule su 244 osobe.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend