Lokalne vijesti

Jajce dobiva hotelski kompleks vrijedan 150 milijuna KM?

S ciljem upoznavanja s projektom čija bi realizacija imala veliki značaj za općinu Jajce, kao i za razvoj turističke ponude gradau Jajcu je, u nazočnosti predstavnika investitora Manazel Al Reef Sarajevo i tima tvrtke Bosna inženjering kao agenta investitora prezentiran projekt Hotel Jajce Lake Resort.

Ovim projektom je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa s 207 soba, te niz atraktivnih pratećih sadržaja.

Projektom se predviđa aktivacija dijela jezerskog priobalja u funkciji izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa s četiri zvjezdice ukupne površine 32.025 m2 koji se sastoji od nekoliko funkcionalnih cjelina: Luxury, Health Spa&Fitness Centre i Luxury Apartments. 

Procijenjena vrijednost investicije, prema detaljnim procjenama troškova i studijama izvodljivosti, iznosi 75.913.000 eura, odnosno više od 150 milijuna KM što je privuklo pažnju nekoliko međunarodnih brendova/franšiza, poput Hilton International, Accor Hotels i Swiss International Hotels.

Predviđa se primjena najsuvremenije opreme i tehnologija, uz respektabilan odnos prema prirodnom okruženju, kroz tretman otvorenih prostora kao parkovskih, s posebnim odnosom prema jezerskom priobalju, priopćila je Općina Jajce

Projekt je planiran na lokalitetu Plivskih jezera s kompleksom mlinica na Plivi, inače zaštićenog područja i nacionalnog spomenika, te se razgovaralo i o nadležnostima za pokretanje procedura za izdavanje potrebnih dozvola, te o potrebnim suglasnostima.

Imajući u vidu, kako broj smještajnog kapaciteta, tako i cjelokupni sadržaj ovog luksuznog hotelskog kompleksa i njegov izgled, Općina Jajce je iskazala zainteresiranost za realizaciju ovog projekta, a sve u cilju razvoja turističke ponude na području općine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend