Vijesti iz BiH

Izvršena primopredaja u Ministarstvu obrane BiH

Novoimenovani ministar obrane BiH Sifet Podžić preuzeo je dužnost od dosadašnje ministrice obrane Marine Pendeš. Dužnost su preuzeli i zamjenici ministra obrane Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Ministar obrane Sifet Podžić zahvalio je dosadašnjoj ministrici obrane Marini Pendeš na uspješnom provođenju zakonom propisanih aktivnosti Ministarstva obrane i misije Oružanih snaga BiH tokom trajanja njenog mandata. On je istakao da je imao “odličnu saradnju s dosadašnjom ministricom Pendeš, još od perioda osnivanja Oružanih snaga BiH”, te da su “njeni rezultati iznimno veliki i važni za resor obrane.” “Mi ćemo nastojati da zadržimo tekovine onoga što je ministrica Pendeš stvorila u prethodnih 16 godina,” zaključio je ministar Podžić na kraju svoga obraćanja.

Dosadašnja ministrica Marina Pendeš je zahvalila svima na korektnoj saradnji koja je trajala skoro 16 godina, te izrazila želje da se uspješno nastavi sa započetim projektima, uz želju da se postignu još bolju rezultati.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i novoimenovani zamjenici ministra Mijo Krešić i Mirko Okolić, koji su izrazili očekivanja za daljim nastavkom uspješnog rada Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, istakavši značaj dogovaranja, kompromisa i očuvanja dobrih međuljudskih odnosa.

Ceremoniji, koja je održana u Domu OS BiH u Sarajevu, prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, a ceremoniji je prethodio sastanak dosadašnje ministrice Marine Pendeš s predstavnicima vojno-diplomatskog kora u BiH.

Ministar obrane BiH dr. Sifet Podžić, između ostalog, bio je prvi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vojni savjetnik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ambasador BiH u Republici Bugarskoj, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a bio je i predsjednik Zajedničke komisije za obranu i sigurnost oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te član Zajedničke komisije za evropske integracije u ime oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend