Vijesti iz BiH

Izvezene prve količine jaja za preradu na tržište EU

Tvrtka za proizvodnju konzumnih jaja “Agreks” iz Donjeg Žabara izvezla je prve količine od 302.400 komada konzumnih jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU, odnosno za jednu hrvatsku tvrtku, prenosi Pogled.ba Ravnatelj “Agreksa” Predrag Miličić rekao je da će sljedećeg tjedna istu količinu jaja isporučiti još jednoj hrvatskoj tvrtki s kojom su, također, sklopili ugovor.

– Naše su procjene da će u ovim prvim mjesecima za sada to biti tržište, odnosno tvrtke Hrvatske. Usporedo pregovaramo s još dvije tvrtke iz Austrije i Italije, istaknuo je Miličić.

On je podsjetio da je “Agreks” jedina firma u BiH koja je 24. prosinca prošle godine dobila službenu potvrdu iz Bruxellesa da je na listi izvoznika jaja za industrijsku preradu iz BiH te da su početkom ove godine pokrenuli prve poslove.

On je napomenuo da ovaj poslovni korak za firmu znači mnogo jer su dobili priliku da nastupe na tržištu s pola milijuna  ljudi, što podrazumijeva da su prošli sve provjere domaćih i europskih institucija.

“Tako veliko tržište otvara nam mogućnosti. Planiramo proširenje kapaciteta. Sada imamo kaveznu i proizvodnju u slobodnom držanju, a u ovoj godini se spremamo i za takozvanu `fri renč` ili natura proizvodnju koja podrazumijeva hranjenje koka u potpuno prirodnom ambijentu”, istaknuo je Miličić.

Izvor:vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend