Lokalne vijesti

Izvanredna sjednica Vlade: Faik Adilović novi policijski komesar u SBŽ-u

Vlada Srednjobosanske županije donijela je danas rješenje o imenovanju Faika Adilovića na dužnost županijskog policijskog komesara, koju je do sada obnašao Sulejman Tukar.

Premijer SBŽ-a, Tahir Lendo, kazao je da je Adilovića za policijskog komesara predložio Neovisni odbor za izbor i reviziju, koji je imenovan u lipnju na sjednici Skupštine SBŽ-a.

To je urađeno u redovnoj proceduri, Vlada je svoj posao završila i imamo novog komesara”, rekao je Lendo novinarima nakon izvanredne sjednice Vlade.

Vlada je danas, među ostalim, dala suglasnost Ministarstvu financija za potpisivanje sporazuma o uređenju međusobnih odnosa sa Hercegovačkom bankom d.d. Mostar.

Ova trakavica dugo traje i Vladi je u interesu da to riješi u konačnoj pravnoj proceduri, kako bi se izmirile i naše obveze i one koje potražujemo od Hercegovačke banke. Došli smo do kompromisnog rješenja, uz smanjenu kamatu, nakon kojeg preostaje da Hercegovačka banka Vladi isplati još oko 340.000 KM, pa da zatvorimo i potražnu i rashodovnu stranu”, istaknuo je Lendo.

Županijski ministri u četvrtak su, među ostalim, dali suglasnost, za zaključivanje ugovora za izgradnju javne rasvjete u općini Travnik, kanalizacijskog priključka u MZ Busovača 1, izradu glavnog projekta za naselje Bobaši-Gradina, općina Vitez, izradu glavnog projekta za kanalizaciju naselja Bučići, općina Novi Travnik, te za izgradnju dijela javne rasvjete Balaguša, općina Novi Travnik.

 

 

(Izvor: FENA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend