Lokalne vijesti

Izrada strategije za poboljšanje sigurnosti u prometu

S ciljem povećanja stupnja sigurnosti u prometu Uprava policije MUP-a KSB pokrenula je niz aktivnosti iz svoje nadležnosti, a prioritetan cilj je smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Osim plana hitnih mjera, koji će se provoditi do kraja godine, pristupljeno je i planiranju mjera za narednu godinu. U tom smislu, a oslanjajući se na sporazum o znanstvenoj, stručnoj i tehničkoj suradnji koje je MUP KSB Travnik u rujnu 2013. godine potpisao s Internacionalnim univerzitetom Travnik, održan je prvi sastanak radne skupine. Zadatak radne skupine je da izradi sveobuhvatnu analizu stanja u prometu, te uvede određene hitne promjene u djelovanju policije kao i da animira angažman svih subjekata koji se po prirodi posla bave ili mogu doprinijeti poboljšanju stanja u ovoj oblasti.

Sudjelovanje u radu radne skupine uzeli su eminentni regionalni stručnjaci iz oblasti prometa, koje u svom sastavu ima Internacionalni univerzitet, te policijski službenici koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu na poslovima sigurnosti prometa. Članovi radne skupine ostvarit će potrebne kontakte s auto-moto klubovima, auto školama u pogledu procesa osposobljavanja vozača i polaganja vozačkih ispita, poduzećima nadležnim za održavanje putova, ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i školskim ustanovama, stanicama za tehnički pregled vozila, inspekcijskim organima iz oblasti prometa, te predstavnicima hitnih službi – hitnom pomoći i vatrogascima, zaduženim za prvu pomoć nastradalim, kako bi se smanjilo vrijeme reakcije i tako spasili ljudski životi.

Smatramo da će ovakav planski pristup doprinijeti znatnom unaprjeđenju sigurnosti prometa, te sve sudionike u prometu molimo da nam u tom nastojanju pomognu poštivanjem prometnih propisa, a građane pozivamo da pruže podršku ovom projektu u dijelu gdje svojim postupcima mogu doprinijeti unaprjeđenju sigurnosti.

(MUP KSB)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend