Svijet

Izdano upozorenje američkim državljanima: U BiH prijete teroristi i mine

Američki State Department izdao je nova upozorenja za sve Amerikance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu pod nazivom “Alert: Bosnia and Herzegovina Travel Advisory Level 3: Reconsider Travel”, a zbog nesigurnosti i mogućih terorističkih napada.

Upozorenje je prenijela i web stranica Veleposlanstva SAD u BiH.

“Razmislite o putovanju u Bosnu i Hercegovinu zbog pandemije COVID-19. Pojačajte oprez u Bosni i Hercegovini zbog terorizma i nagaznih mina”, stoji na web stranici.

Kako navode, “terorističke grupe nastavljaju smišljati moguće napade u Bosni i Hercegovini”, prenosi Federalna.ba. Izdano je upozorenje i za opasnost od minskih polja, koja kako navode, mogu predstavljati prijetnju američkim državljanima.

“Minska polja i mine su prisutni u cijeloj Bosni i Hercegovini. Iako su sumnjiva opasna područja obično jasno označena, svake godine ubijeno ili ozlijeđeno nekoliko ljudi”, navode iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Također, Centri za prevenciju bolesti (CDC) izdali su Obavijest o zdravstvenom stanju na putovanju za Bosnu i Hercegovinu 3. stupnja zbog COVID-19, koja ukazuje na visoku razinu COVID-19 u zemlji.

“Vaš rizik od dobivanja COVID-19 i razvoja teških simptoma može biti manji ako ste potpuno cijepljeni cjepivom koje je odobrila FDA. Prije planiranja bilo kakvog međunarodnog putovanja, molimo vas da pregledate posebne preporuke CDC -a za potpuno cijepljene i necijepljene putnike”, preporuke su američkim državljanima na stranici Američkog veleposlanstva u BiH.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend