Vijesti iz BiH

Izborna kampanja počinje 2. rujna

Izborna kampanja u BiH, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitiranje plaćenog političkog oglašavanja službeno počinje 2. rujna i trajat će 30 dana, odnosno do lokalnih izbora zakazanih za 2. listopad , priopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Regulatorna agencija podsjeća medije na obvezu poštivanja Poglavlja 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja, 2. rujna, do dana održavanja lokalnih izbora u BiH 2. listopada. Obveza pokrivanja izbornih aktivnosti tijekom izbora odnosi se na sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH, priopćeno je iz RAK-a.

RAK podsjeća da su pružatelji audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija obvezni dostaviti Agenciji raspored planiranih izbornih programa najkasnije sedam dana prije početka izborne kampanje, kao i važeće cjenovnike marketinških usluga najkasnije 15 dana prije početka izborne kampanje. Agencija podsjeća i da izborna šutnja vrijedi za cijeli teritorij BiH i sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. listopada u 7.00 sati i traje do njihovog zatvaranja.

Izvor: rama-prozor.info

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend