Lokalne vijesti

Izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH ŽSB u posjetu Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH

Izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH ŽSB, predvođeno predsjednikom ŽO HDZ-a BiH i zastupnikom u Saboru RH Radojem Vidovićem i dopredsjednikom ŽO HDZ-a BiH i zastupnikom u Saboru ŽSB Draženom Matišićem, posjetilo je državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH, Gordana Hanžeka.

Sastanku je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić.

Izaslanstvo ŽO HDZ-a BiH ŽSB upoznalo je državnog tajnika s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom na području Središnje Bosne, problemima i izazovima s kojima se Hrvati susreću, te su istaknuli važnost Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske kao i Vlade RH u dosadašnjim projektima obnove, ali i budućih programa i projekata Hrvata na području ŽSB.

Na sastanku je zaključeno kako postoji još prostora za suradnju, te su obje strane iskazale volju za sudjelovanjem u zajedničkim projektima koji se mogu realizirati zajedničkim naporima, putem općina s područja ŽSB, Vlade ŽSB i institucija Vlade Republike Hrvatske.

Državni tajnik pohvalio je napore koje hrvatski politički predstavnici ulažu u borbi za opstojnost i jednakopravnost Hrvata u ŽSB i BiH. Naglasio je da je unapređenje položaja hrvatskog naroda u BiH među prioritetima hrvatske Vlade te da će i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u svim svojim budućim aktivnostima posebnu pažnju posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend