Vijesti iz BiH

Izaslanstvo MO i OS BiH u humanitarnoj božićnoj akciji

U povodu predstojećeg Božića, najradosnijeg katoličkog blagdana, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH,u proteklim su danima posjetili Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ u Ljubuškom i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u Žepču te donirali novčana sredstva za realizaciju njihovih svakodnevnih aktivnosti.

Izaslanstvo MO i OS BiH predvodili su zamjenik ministra obrane BiH za politku i planove Mijo Krešić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor dr. Tomo Vukšić te zamjenik načelnika Zajedničkogstožera OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić.

Kako je istaknuto prilikom posjeta, Advent je vrijeme kad treba još više iskazati međusobnu solidarnost i kroz male i jednostavne stvari uljepšati svakodnevnicu, a naročito dobrim djelima pomoći zajednici i bližnjima. Vođeni tom idejom pripadnici katoličke vjeroispovijesti u MO i OS BiH već devetu godinu posjećuju udruge koje skrbe o djeci i na takav način žele poslati poruku da su vrlo male stvari dovoljne za radost.

Zamjenik ministra obrane Krešić tim je povodom istaknuo da su blagdani uvijek prigoda promisliti što možemo više učiniti za zajednicu te da Oružane snage BiH svojim primjerom uvijek i nanovo dokazuju iskreno partnerstvo i uključenost u svaki od segmenata društva.

„Radosni smo da možemo i na ovakav način biti prijatelji centara i ustanova koje svojim nesebičnim zalaganjem doista čine veliku stvar pružajući neophodnu stručnu pomoć najmlađima. Naš posjet je izraz potpore i zahvala za sve što činite,“ rekao je Krešić prilikom posjeta. 

Monsinjor Vukšićje iskazao zahvalnost svima koji skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju, ističući važnost postojanja ustanova u Ljubuškom, Žepču i drugim gradovima u BiH, koje su u proteklim godinama na isti način obišli i podržali njihov rad.

U izaslanstvu su priposjetu navedenim ustanovama bili i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnjuZoran Šajinović, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo i zapovjednik Topničke bojne 5. pješačke brigade pukovnik Mate Jakić.

Ured za odnose s javnošću

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend