Lokalne vijesti

Izaslanstvo Ministarstva gospodarstva KSB posjetilo Absolute Group, Hasky Sport i No1

Izaslanstvo Ministarstva gospodarstva KSB je, u okviru svojih redovnih aktivnosti, posjetilo gospodarske subjekte s područja općine Travnik i to Absolute Group d.o.o. iz metaloprerađivačkog sektora , Hasky Sport d.o.o. i No1 d.o.o. iz sektora tekstila, odjeće, kože i obuće.


Kao i u dosadašnjim posjetima, izaslanstvo Ministarstva gospodarstva KSB upoznalo je uprave ovih gospodarskih subjekata sa svojim radom, koji je trenutno prilagođen pandemiji COVID-19. Predstavljene su aktivnosti Ministarstva u okviru potpore gospodarstvu Kantona u otežanim uvjetima izazvanim pandemijom COVID-19, a izdvojeni su set poticajnih mjera kantonalne Vlade iz mjeseca travnja, više provedenih javnih poziva za dodjelu financijskih sredstava, analize koje su urađene, a tiču te utjecaja pandemije COVID-19 na gospodarske subjekte i njihovo poslovanje, te usvojeni kantonalni korona zakon, kao i podzakonski akti koji su proistekli iz navedenog zakona. Ove i niz drugih aktivnosti Ministarstva značajna su potpora gospodarskim subjektima na području KSB.

Navedeni gospodarski subjekti upoznali su izaslanstvo Ministarstva gospodarstva prije svega s načinom rada i proizvodnim pogonom.

Absolute Group d.o.o. trenutno se bavi proizvodnjom premium dezinfekcijskih kabina kao i metalnih konstrukcija za šatore, Hasky Sport d.o.o., koji u suradnji s Absolute Group d.o.o., proizvodi tekstilne dijelove za spomenute šatore i No1 d.o.o., kao i istoimeni brend poznati su kako na našim prostorima tako i izvan granica BiH, te su specijalizirani za proizvodnju vrhunske kvalitetne sportske opreme i u toj oblasti rade već duži niz godina.

S obzirom da trenutno rade u uvjetima otežanim pandemijom COVID-19, gospodarski subjekti prilagodili su svoju proizvodnju tako da trenutno pored spomenutih proizvoda, proizvode i zaštitne maske. U otežanim uvjetima oni, ipak, nastoje uspješno se nositi s problemima koje donosi pandemija COVID-19, a prije svega zaraze koja dodatno otežava proces proizvodnje.

Ministarstvo gospodarstva KSB pozvalo je na međusobnu suradnju jer samo zajedničkim djelovanjem možemo svladati prepreke koje nam predstoje u ovim otežanim uvjetima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend