Lokalne vijesti, Svijet

Izaslanstvo KSB na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

U Londonu je od 22. do 25. svibnja održan Svjetski obrazovni forum na kojemu je više od tisuću izaslanika i 112 ministara, iz više od stotinu država, raspravljalo o promjenama i reformama u obrazovanju.

Na poziv British Councila Kanton Središnja Bosna predstavljalo je izaslanstvo Vlade KSB, u kojem su ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić, njegov savjetnik Ivan Sajević te ministar zdravstva i socijalne politike KSB Anto Matić.

Ministar Domić je izrazio zadovoljstvo viđenim, ali i uspostavljenim kontaktima, koji će zasigurno u narednom razdoblju rezultirati novim susretima.

„Ovo je iznimna prigoda za vidjeti što je aktualno u obrazovanju u svijetu te koje trendove i pravce u budućnosti možemo očekivati. Ukratko, sve što o edukaciji u svijetu planira i promišlja ovih nekoliko dana je u Londonu. Zbog toga je prevažno da smo ovdje te da imamo priliku razmijeniti iskustva, ali i dodatno promišljati o načinima unaprijeđenja obrazovnog sustava u Središnjoj Bosni”, kazao je ministar Domić.

Osim konferencije i plenarnih zasjedanja na Svjetskom obrazovnom forumu izaslanstvo Vlade KSB održalo je nekoliko bilateralnih i trilateralnih susreta.

U ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije održan je i okrugli stol na temu obrazovanja zemalja Zapadnog Balkana na kojemu je sudjelovao i ministar Domić.

(www.vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend