Pjesme

Ivan Stapić i TS Ringišpil snimili duet “Digni čašu”

Ivan Stapić i tamburaški sastav Ringišpil snimili su duet “Digni čašu”. Riječ je o životnoj priči iz muškog kuta kako se mladići njihovih godina danas moraju boriti da osvoje djevojku svojim osjećajima, a ne materijalnim dobrima. Pjesma je već dobila status zdravice za govor srca. Glazbu i tekst potpisuje Ivan Stapić, a aranžman Željko Nikolin.

“Inspiraciju za ovu pjesmu dobio sam ljetos razgovarajući s prijateljima na moru. Pokrenuli smo raspravu o današnjim djevojkama, jer se mnogim mojim prijateljima dogodilo da su razočarani što nisu mogli pronaći pravu ljubav. Debljina novčanika, koji auto voziš i statusni simboli te u čijem se društvu krećeš postali su normativ po klubovima za upoznavanje, a mi smo mnogi, još uvijek, stara škola. Hvala Bogu, kod nas u Slavoniji stvari ipak funkcioniraju na drugačijem principu. Pravu ljubav, neopterećenu materijalnim dobrima, i dalje možeš pronaći kako su pronalazili i naši roditelji, djedovi i bake, istaknuo je autor pjesme i pjevač Ivan Stapić.

Njegovi prijatelji iz Slakovaca pored Vinkovaca, tamburaški sastav Ringišpil ni trena nisu dvojili trebaju li mu se pridružiti u ovoj pjesmi s tako snažnom, a opet i kontroverznom porukom.

“Drago će nam biti ako naša publika prepozna kako smo iskrenim pristupom željeli dočarati jednu autohtonu ljubavnu priču. Mnogi kažu da je Slavonija srce Hrvatske, a ja sam prvi koji će to potvrditi jer ljubavne priče iz naših sela pričaju se, još uvijek, iz srca i sasvim su drugačije od Stapićevih iskustava na moru. Uvijek smo do sada u našem radu birali pjesme koje možda neće postati hit preko noći, ali su to pjesme jakog teksta i snažne poruke koje će trajno nekome ostati kao tamburaška glazbena priča. To je ono što odlikuje nas mnoge tamburaše; uđe u narod, a kad jednom uđe, zauvijek ostane i prenosi se generacijama”, kaže pjevač Ringišpila Benjamin Barba.

Izvor: cmc.com.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend