Vijesti iz BiH

Isplata mirovina počinje 6. svibnja, mirovine povećane za 3,5 posto

Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO donio je odluku o usklađivanju mirovina u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO.

Tom odlukom, sve mirovine s izuzetkom najviših i mirovina ostvarenih u 2019. godini, povećat će se za 3,5 posto s primjenom od 1. siječnja 2019. godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2019. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto. Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, usklađivanje mirovina će biti izvršeno sljedećeg mjeseca za 1,6 posto s primjenom od 1. siječnja 2019 godine, s izuzetkom minimalnih mirovina koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s odlukom.

Pored povećanih mirovina za mjesec travanj, korisnici će prilikom isplate, a koja će biti u ponedjeljak, 6. svibnja, dobiti i razlike između isplaćene i uvećane mirovine za prva tri mjeseca. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj i razlike za prva tri mjeseca, s uračunatim troškovima, iznose oko 200 milijuna maraka.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend