Ismail Đidić iz KK Mladost Vitez prvak Svjetske karate lige za mlade

Protekli tjedanu Poreču se održavao najmasovniji karate događaj  za mlade karatiste u svijetu koji je okupio preko 4000 takmičara iz 74 zemlje svijeta.

Na najmasovnijem turniru ove vrste u organizaciji Svjetske karate federacije nastupilo je i pet  članova Karate kluba “Mladost” Vitez a najzapaženiji uspjeh postigao je Ismail Đidić osvojivši zlatnu medalju u kategoriji borbe kadeti -57kg i to u kategoriji sa maksimalnim brojem sudionika od 96.

Ismail je fantastičnim nastupima zabilježio   pet pobjeda protiv reprezentativaca Ukrajine rezultatom 4:2,  Crne Gore 4:2,Ukrajine 5:0, Kazahstana 6:1, ponovo Ukrajine 5:3 i u finalnom meču je trijumfovao nad predstavnikom Češke ubjedljivim rezultatom prije isteka vremena  9:1.

Izuzetan nastup imao je i Ismailov brat Đidić Vedad  koji je u kategoriji borbe kadeti -52kg zauzeo visoko sedmo mjesto.

Dominika Maleš  u kategoriji borbe kadetkinje +61kg je također imala izuzetno dobre nastupe ali je nažalost izgubila u trećem krugu.

Dobar nastup imala je i Ema Bešić u kategoriji borbe juniorke -53kg.

Podsječamo da je Hamza Adilović  na svjetskom kupu koji predstavlja največi nivo takmičenja u kategorijama pionirskog uzrasta osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe dječaci U12 -35kg.

Šef stručnog štaba Karate kluba Mladost Aldin Adilovic ponosan je na svoje takmičare i upućuje iskrene čestitke svim sudionicima , a posebno osvajačima medalja sa svjetskog kupa i lige.